Solomonöarna

Solomonöarna ligger öster om Australien mellan olika delar av av Stilla havet och är lite en blandning av två skilda undervattensvärldar. Korallhavet i väster som har mer hårdkorall och Stilla havet som erbjuder mer mjukkorall, kanske världens bäst dykning för dig som gillar orörd natur med mycket fisk och friska korallrev.

< Karta >

Solomonöarna utgör den östra spetsen av området som kallas "the golden triangle" och är känt för just sin artrikedom. För dig som gillar vrakdykning är detta en fantastisk destination då många båtar och flygplan sänktes här under 2:a världskriget och slaget vid Guadalcanal är ett av de mest kända för den historieintresserade.

Dykresor till Solomonöarna med phtravel.se

Vädret är normalt bäst under april till november, men den verkligt fina tiden är juli - september. Temperaturen är i genomsnitt 27 grader året runt och ligger normalt mellan 23 - 31 grader.
December till mars faller mer regn och risken för cykloner är större även om dessa kan komma så sent som in i maj. 

Att åka till Solomonöarna är inte helt lätt och en eller ett par övernattningar på vägen kan bli aktuellt. Den enklaste vägen är att åka via Brisbane i Australien men även via Papua Nya Guinea är en möjlig väg att komma hit. Den mest varierade och mesta dykningen får du genom att åka med på en liveaboard (dykkryssning) men även flera dykresorter erbjuder mycket fina och varierade dyk.

Dykresor till Solomonöarna med phtravel.se