Uepi Island Resort;

Uepi

Uepi Island resort ligger nästan längst ut på ena sidan av en enormt stor och lång lagun, Marovo Lagoon. Här är du i stort sett helt ensam i den här delen av Solomonöarna och delar upplevelsen endast med ett fåtal personer. Dykningen är makalöst bra med fantastiska hårdkoraller men även uppblandat med många färgrikare mjukkoraller och svampdjur. Små revhajar kommer ofta in till strandkanten och med mycket tur kan du få uppleva att svärdfisk och marlin hoppar ute i lagunen tillsammans med delfiner och ibland även späckhuggare.

Läs mer: Dykresa till Solomonöarna Uepi Island Resort med phtravel.se

Fatboys Resort

Fatboys Resort är en liten enkel resort på Mbabanga Island som erbjuder lugn och ro. Man har inget eget dykcenter men dykning arrangeras lätt och Dive Gizo kommer och hämtar upp dig och kör till någon av av alla de dykplatser som finns här i de västra delarna av Solomonöarna. Vrakdyk, driftdives, mantor, haj och ett och annat flygplansvrak.

Läs mer: Dykresa till Solomonöarna Fatboys Resort med phtravel.se

Sanbis Resort

Sanbis Resort ligger på Mbabanga Island bara några minuter med båt från Gizo Island i Solomonöarnas västra delar. Här bor du nästan ensam med endast ett drygt tiotal gäster samtidigt. Dykningen är fantastiskt bra med rika, välmående och friska korallträdgårdar. droppoff och väggdykning, manta cleaningstations och några vrak, både flygplan och båtar finns i närheten. Till det muckdiving på husrevet som är fantastiskt bra och kryddas med två små rätt sönderbrutna flygplan och en liten fiskebåt.

Läs mer: Dykresa till Solomonöarna Sanbis Resort med phtravel.se

Gizo Explorer Hotel

Gizo Explorer Hotel ligger i närheten av Dive Gizo dykcenter i de nordvästra delarna av Solomonöarna. Här bor du bra och har tillgång till mycket bra och varierad dykning. Här finns atoller med strömmande kanaler som hajar trivs i och det är gott om dem. Till det vackra väggar klädda med koraller, gorgonier, svampdjur och med ett överflöd av annat marint liv. Lägg på några vrak från andra världskriget, båtar och flygplan och du har ett litet dykparadis.

Läs mer: Dykresa till Solomonöarna Gizo Explorer med phtravel.se

Header

Nyhetsbrev