Sydamerika

Dykningen på den sydamerikanska kontinenten är ännu inte så spridd som i övriga delar av världen men den börjar komma igång mer och mer. Kontinenten gränsar mot Karibiska havet och Atlanten samt mot det betydligt kallare Stilla havet.

Dykresor till Sydamerika med phtravel.se
Klicka på kartan så kommer du till google maps

I norr på den karibiska sidan finns dykning tillgängligt i till exempel Venezuela, Colombia och Brasilien. Mot öster och Atlantkusten erbjuder i stort sett bara Brasilien dykning även om det är möjligt i såväl Uruguay som i Argentina.

På den västra och södra sidan mot Stilla Havet så finns dykning i Chile inklusive påskön, Peru, och Colombia inklusive ön Malpelo men där Ecuador sticker ut med dykning både på fastlandet och på det mäktiga Galapagosöarna.

 

I den mellanmerikanska delen erbjuds dykning i samtliga länder från Mexico i norr med dykning både på den karibiska sidan och i Stilla Havet med tex Baja California och Socorro Islands. I övriga länder med kust mot Stilla Havet erbjuds dykning i El Salvador, Nicaragua, Honduras, Costa Rica och Panama. De två sista får nog anses som bäst med Cocos Island som tillhör Costa Rica samt ön Coiba i Panama.

Öarna i Stilla Havet är kända för stora fiskar och rikligt med marint liv och är mycket populära dykmål där det är viktigt att boka och planera långt i förväg för att garantera plats.