Kri Eco Resort

Kri Eco resort, dykresor till Nya Guinea, Raja Empat, Indonesien

När du är på Nya Guinea är det helt "rätt" att ha det enkelt. Det ska vara små enkla trädhus på pålar i vattnet, inga glasfönster, en fläkt på rummet och myggnät över sängen, det behövs inte mer och Nya Guinea är väl det många förknippar med enkelt och primitivt men därmed inte dåligt utan spännande.

Kri Eco Resort

Efter en dags dykning med massor av fisk, stort eller smått, strömt eller stilla vatten, fantastisk mat - bara den är värd ett eget kapitel - är det otroligt skönt att sätta sig på bryggan och dingla med benen, titta på solen som går ner något att dricka i handen och sen invänta nästa dag. Lugnare och mer harmoniskt än så här är det knappt möjligt att få det. Även om det är enkelt och på gränsen till primitivt så är det en lyx att få vara här! Det är verkligen värt den långa restiden och stöket att ta sig hit men se det inte bara som en dykresa utan som ett äventyr.

< Läs mer i PDF här >

 


< Här ligger Kri Eco Resort >

 

Från kunder:
"Hej,

Tack för all planering runt min familjs resa till Kri Eco och Kuala Lumpur, det var verkligen en perfekt resa!! Dykningen var helt underbar och jag älskade verkligen boendet."

***

"Hej!

Är nu tillbaka hemma efter FANTASTISK dykning!!!!! Vi har nog drabbats av mantafeber också, dom kom VÄLDIGT nära, två gånger daskade dom till oss och vi fick en törn nån gång.....  Kri är nog ett ställe vi kommer att åka tillbaka till!"

***

"
Tjena,

Jag ville bara säga tack för en välorganiserad resa till Raja Ampat! Allt flöt som det skulle och vi var på det stora hela mycket nöjda med boende och dykning. Deluxe-boendet var riktigt bra och låg avskilt så det var lugn och skönt (förutom fladdermusen som kom varje natt för att äta frukt inne hos oss). Dykcentret var dock lite kaotiskt och jag är glad att vi inte var nybörjare för då skulle jag nog varit lite upprörd över disorganisationen. 

Dykningen var hur som helst grym."

***

"Tjena.
 
Det var en fantastisk resa som du säkert förstod på sms som du fick (förhoppningsvis) under resans gång.
Allt har funkat mycket bra med transfers, bokningar mm. Toppenbra!!
Underbar dykning och väldigt trevligt lokalt folk gjorde ju inte att resan blev sämre ;)
Boende på Kri var verkligen som du sa Paradiset. Närheten till naturen och havet var helt enorm och gav en upplevelse som man sällan får. Detta i kombination med Muckdiving och Bunaken gjorde att man fick väldig omväxling på dykningen vilket var väldigt kul.
 
Alla resenärer på resan har varit väldigt nöjda. Var sista dagen som det blev en splittring då en del ville göra mer Muckdiving medans andra ville dyka Bunaken. Blev en kompromiss som alla var hyffsat nöjda med i alla fall. Så gruppen som var iväg funkade mycket bra ihop och alla hade det kul!
 
Första gången som jag faktiskt verkligen inte ville åka hem. Annars brukar man acceptera detta men denna gång var det ingen höjdare.
 
Så tack för en mycket väl anordnad resa!"

***

"Hej,

Nu är det några veckor sedan vi kom hem från vår dykresa i Raja Ampat som du anordnade åt oss. Först och främst, ett stort tack för all hjälp! Resan var överlag helt fantastisk och dykning var ännu bättre. :) Allt fungerade väldigt smidigt från början till slut och vi fick va med om mycket mer än vi hade kunnat hoppas på.
Vi är väldigt nöjda med hur smidigt det gick att boka via dig. Vi har redan nu börjat titta på vart vi ska på nästa dykresa och vi kommer garanterat återkomma till dig när vi kommit på vart vi vill åka. :)"