Rent praktiskt är eller ska vi säja att resandet dit väldigt enkelt då det alltid går charterflyg men problemen kommer under sommartid . 
Charterflyg i större antal från Skandinavien går i regel från mitten av oktober till mitten av april samt att ibland charterbolagen sina avresedagar eller rent av ställe in enstaka flyg eller hela säsonger pga dålig efterfrågan.

Liveaboarderna i Egypten går nästan uteslutande på veckobasis där de anpassas till de större länderna som Frankrike, Italien, Storbritanien, Holland, Ryssland med flera som har sina charterflyg till Egypten just dessa dagar.

Problemet är alltså att du måste, för att åka en vecka, ha ett charterflyg som matchar liveaboardernas avgångar annars får du flyga reguljärt och där riskerar att missa enstaka dyk sista dagarna. Reguljärt flyg till Egypten är lite stökigt för den korta resan då det ofta innebär ett eller rent av två stopp på vägen, ett i Europa och ibland ett i Kairo. I Kairo är det ofta lite sämre anslutningar mellan inrikesflyg och internationella flyg. Reguljära flyglösningar till just Egypten är oftast lite dyrare än normala charterpriser.

Problem nummer två är att charterflygen slutar flyga under vårt sommarhalvår förutom några få som fortsätter gå men som då ofta byter avresedagar och då finns det knappast några båtar att tillgå som matchar de få flyg som finns från Skandinavien. De större marknaderna är viktigare och att lägga om sitt schema för en båt för några få gäster från Skandinavien är inte praktiskt eller ekonomiskt försvarbart för liveaboardbåtarna.

Du som vill åka till Egypten på en liveaboard under sommarhalvåret får då åka reguljärt eller att åka i två veckor alls med charter för att komma ut på en båt i mitten av perioden och åker du reguljärt kommer du kanske att missa något eller ett par dyk då flygen från Egypten går tidigt. Alternativt lägg till extra dagar.

Tyvärr är Skandinavien inte ett prioriterat område jämfört med de stora länderna i Europa som ger fler turister så oftast är landbaserade alternativ enklare att lösa än en liveaboard.

De alternativ vi har på hemsidan under våra Egyptenliveaboarder visar priser inklusive flyg. Men kan komma att justeras vid bokning. Detta då priserna på reguljära flyg varierar dagligen. Vi kan erbjuda flyglösningar med Egypt Air och Turkish Airlines (medlemmar i Star Alliance) från Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och Helsingfors. Vi tar gärna fram alternativ till dig på det i ditt paket. Det kan faktiskt bli så att du kan få två extra semesterdagar för i stort sett samma pris om du bokar tidigt.

Vi hoppas kunna sälja dessa paket till i princip samma priser som tidigare men med alltså bonusdagar på plats. Det förutsätter dock att platser på flygen finns tillgängligt. Maila oss för frågor och bokningar.